• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wie wordt de winnaar van SuriPop XXI? Gala event voor de deur

| dagblad suriname | Door: Redactie

SuriPop XXI gala event wordt op 3 december gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Het publiek mag, zoals gewoonlijk met SuriPop uitkijken naar een wervelende show.

“Ondertussen hebben we kunnen genieten van de songs op de radio en de videoclips online en op tv, maar sommige componisten gaan nog wat stapjes verder om de live performance tot een spektakel te maken. Leuke verrassingen, dus. Het winnende nummer van SuriPop XX, Tafaa, zal ook live uitgevoerd worden, evenals enkele gastoptredens van Surinaamse artiesten.” Na de Covid- situatie is de organisatie wederom aan de slag gegaan om deze  suripop editie in kannen

en kruiken te krijgen. De onderstaande 12 songs zijn geselecteerd voor de finale. 

“De winnaars zullen gekozen worden door een 9 koppige jury. Een gevarieerd gezelschap. De organisatie tracht bij elke editie een goede representatie van de Surinaamse gemeenschap vertegenwoordigd te hebben in de jury, niet alleen muziek deskundigen of -beoefenaars, maar ook personen uit andere branches.”

“De grootste uitdaging van SuriPop XXI editie is het vinden van sponsoring. SuriPop moet het altijd hebben van donaties en sponsoring, maar door omstandigheden is het onmogelijk om voldoende sponsoring te vinden om de kosten te dekken.

Aan de galashow in NIS, gaat heel wat productie vooraf; het promotietraject, de workshops, de muzikale productie, etcetera, zijn allemaal kosten die gedekt moeten worden. Om zo een grote show in NIS te organiseren is er ook veel geld nodig. Dit alles kan helaas niet slechts uit de kaartverkoop worden gefinancierd. Maar sponsors vinden is moeilijk; zelfs bedrijven die sponsoring hadden toegezegd, trekken zich terug! We begrijpen het, bedrijven hebben het ook moeilijk gehad in de Covid periode, maar the show must go on! Daarom doen wij er alles aan om, ondanks de tegenslagen, toch een mooi product neer te zetten”, aldus de organisatie in een verklaring. 

(Foto: Lancering SuriPop XXI.)

(Khoesiaal P.)

| dagblad suriname | Door: Redactie