• zondag 03 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Werkgroep start traject om Wageningen toerismerijp te maken

| cds | Door: Redactie

In Wageningen in het district Nickerie valt er veel te bezichtigen uit het koloniale verleden. Dit kan vooral het toerisme ten goede komen en daarmee ook de ontwikkeling van het ressort. Om Wageningen toerismerijp te maken heeft een werkgroep het plan gevat een traject van activiteiten uit te zetten. De eerste activiteiten vinden plaats in het kader van de Srefidensi-viering, en wel van 24 tot en met 27 november aanstaande.

Ruben Forster, coördinator Toerisme in Nickerie, heeft de leiding over de werkgroep. Het traject om Wageningen weer in de spotlight te zetten, houdt volgens hem verband met het project Re-thinking

Tourism. Forster benadruk dat hetgeen eenmalig project wordt, maar een planning om iets duurzaams te creëren. Donderdag 24 november is gekozen als startpunt om gedurende vier dagen leuke activiteiten te ontplooien.

Gedurende deze periode staan er drie hoofdevenementen op het programma, te weten een historische tour, een ontspanningsdag te Ingi Broki en een tour bij Post Utrecht. Daarnaast zal er worden gevaren langs het Maratakkagebied. Tijdens een feestavond op 24 november op Post Utrecht vinden er storytelling en kampvuur plaats. Verder is er ook mogelijkheid voor food and craft en muziekoptredens. Op 25 november is er een voetbal knock-out, 26 en 27 november volgen er activiteiten bij Ingi Broki waaronder gezelschapsspelen.

“Wij nodigen eenieder uit Wageningen op een heel andere manier te leren kennen. Het worden geen ad-hoc activiteiten. Wageningen heeft meer te bieden dan men verwacht”, aldus de coördinator. Forster merkt op dat het koloniale gedeelte, te weten oud-Wageningen, er niet meer is. Echter valt er nog heel wat te bezichtigen van de periode voor de onafhankelijkheid en hoe men toen geleefd heeft. In samenwerking met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal onder meer door trainingen en cursussen aan de bewoners geprobeerd worden het toerisme in Wageningen een boost te geven.

Er wordt vooral gemikt op bezoekers uit het buitenland en geïnteresseerden uit overige districten. De werkgroep heeft gekozen voor een toeristisch traject, omdat zij veel van wat verloren of bijna vergeten is, wil herstellen. Forster: “We willen alle moois dat er was, laten zien en weer opbouwen zodat Wageningen weer een beetje kan gaan bloeien. Dit is de insteek van de groep en daarop gaan wij voortborduren. Hij merkt op dat toerisme in Nieuw Nickerie reeds aardig op weg is. “Nu is het de beurt aan Wageningen. Men kan op de Facebook-pagina Nickerie Directory terecht voor meer informatie over de komende activiteiten.

| cds | Door: Redactie