• zondag 24 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wereldkampioen middengewicht Wisse bezoekt sportminister

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

Voorlezen

Op traditionele wijze is Glory Kickboxing wereldkampioen Donovan Wisse donderdag in de bloemetjes gezet door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Volgens minister Emanuël is het de tweede keer dat ze een kickbokswedstrijd heeft gevolgd in haar leven. “Ik was aan het gillen en schoppen in mijn woonkamer toen je in actie kwam”, vertelde ze aan Wisse.

De sportminister zegt verder dat binnen het directoraat Sportzaken er specifiek beleid ontwikkeld wordt om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het Instituut Nationale Sportselecties (INS) is een faciliterend dienstverlenend instituut dat een pakket aan maatregelen en diensten kan aanbieden om alle topsporters te begeleiden in hun traject, op jacht naar eremetaal op wereldtoernooien. De nadruk hierbij is dat het INS niet alleen sporttechnische assistentie verleend aan topsporters, maar ook alles daaromheen.

Volgens Henk Wisse, vader van de Surinaamse wereldkampioen, wil Team Wisse een sportcentrum opzetten. “Dit centrum zal als doel hebben om nieuwe kickboksers op te vangen en te begeleiden naar het traject waar Donovan nu is,” laat hij optekenen tijdens het gesprek met minister Emanuël.

“Want na zijn carrière wil Donovan nieuwe Surinaamse sporttalenten vormen en begeleiden zodat we als land altijd een goede beurt maken tijdens internationale meetmomenten”. Verder gaf vader Wisse aan dat er nog een top kickboxer is binnen Team Wisse te weten de 21-jarige Welbert Manuel, maar hij kan de internationale podia niet bezoeken omdat zijn visum steeds wordt afgekeurd door de ambassade en dat zorgt voor een stukje demotivatie.

De minister gaf aan dat ze alle knelpunten met betrekking tot het visum zal bespreken met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking. “We moeten als regering zeker beseffen om topsporters en opkomende topsporters te waarderen en tegemoet te komen. Als wij dat niet doen, hoe verwachten wij van de samenleving onze sporters te erkennen.”

Team Wisse, ik kan u verzekeren dat ik alle knelpunten zal bespreken met de president zodat er voor altijd een oplossing komt voor onze Surinaamse sporters, aldus minister Emanuël.

Donovan Wisse bedankte de bewindsvrouw voor haar gastvrijheid en waardering aan zijn adres. “Ik voel me super dat u mij heeft willen ontvangen samen met mijn vader, coach en de heer Eenig.”

Komende week zal de Surinaamse wereldkampioen een bezoek brengen aan de regeringsvergadering.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie