• woensdag 07 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

WERELD AGENDAWereldevenementen gepland voor aprilDOOR JORDI BOU

| dagblad suriname | Door: Redactie

1 april 2023 – 30 april 2023 – Evenementen in april zijn onder meer de ontmoeting tussen de Taiwanese president Tsai Ing-wen en de Amerikaanse huisvoorzitter Kevin McCarthy, de 25e verjaardag van het Goede Vrijdag-akkoord en de lancering van een ruimtemissie om Jupiters ijzige manen.

2 april, Finland: Eerste minister Sanna Marin wordt geconfronteerd met een recessie en stijgende inflatie en vecht om aan de macht te blijven, terwijl verkiezingspeilingen geen duidelijke winnaar laten zien. Het is onwaarschijnlijk dat het resultaat Helsinki’s streven naar toetreding tot de NAVO zal doen ontsporen.

4 april, VS: De Taiwanese president Tsai Ing-wen zal naar verwachting

de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, ontmoeten tijdens een tussenstop bij haar terugkeer van een bezoek aan Midden-Amerika. Tsai’s ontmoeting zal Peking ongetwijfeld bedroeven.

5 april, VS: De langverwachte Super Mario Bros. Movie, gebaseerd op de iconische Nintendo-videogame, verschijnt in de bioscoop, terwijl de favoriete Italiaanse loodgieter van de fans aan een nieuw actieavontuur begint.

10 april, Noord-Ierland: De Amerikaanse president Joe Biden en voormalig president Bill Clinton zullen de provincie bezoeken voor de 25e verjaardag van het Goede Vrijdag-akkoord, dat een einde maakte aan drie decennia van conflict dat bekend staat als de Troubles.

12 april, Spanje: De vele aspecten van het leven en werk van Pablo Picasso komen dit jaar in de schijnwerpers, aangezien instellingen in Europa en daarbuiten de 50e verjaardag van de dood van de kunstenaar vieren.

14 april, India: De VN voorspellen dat India China zal overtreffen als ’s werelds meest bevolkte natie, met elk meer dan 1,4 miljard inwoners vanaf 2022.

18 april, Zwitserland: Trinity, een 67 miljoen jaar oud T. rex-skelet, zal naar verwachting 6 tot 8 miljoen dollar opbrengen op een veilingin Zürich. Experts waarschuwen dat de fossielen kunnen worden verkocht aan een particuliere verzamelaar, buiten het bereik van onderzoekers.

13-25 april, Frans-Guyana: De European Space Agency zal zijn Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE)-missie lanceren voor een achtjarige reis naar Jupiter om zijn ijzige manen Europa, Callisto en Ganymedes te observeren.

| dagblad suriname | Door: Redactie