• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Wegwijs in het Onderwijs’ legt educatie veranderingen uit

| De Ware Tijd | Door: Redactie

‘Wegwijs in het Onderwijs’ legt educatie veranderingen uit

09/07/2021 10:50 - Euritha Tjan A Way

Wegwijs in het Onderwijs is de nieuwe Facebookpagina van het ministerie van OW&C. Foto: Facebook OW&C  

PARAMARIBO - Er zitten wat veranderingen en vernieuwingen aan te komen in het onderwijs. En om het één en ander meer inzichtelijk te maken heeft het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) donderdag de Facebookpagina ‘Wegwijs in het onderwijs’ gelaunched.

De minister van OW&C Marie Levens is ingenomen met deze stap om zo dichterbij alle actoren te komen die samen zullen moeten werken aan het vormen van de nieuwe Surinamer. "Het is de bedoeling dat ouders, leerlingen en leerkrachten steeds meer gaan leren over de vernieuwingen in het onderwijs. We gaan op een andere manier lesgeven, we gaan de kinderen ook anders beoordelen", legt Levens uit.

Met een korte animatie op de pagina maakt het ministerie de essentie van de verandering duidelijk. "De leerkracht in het binnenland mag bij haar lessen voorbeelden geven over de eigen omgeving, in de stad is de situatie heel anders dus leerkrachten in de stad mogen werken met de voorbeelden dichtbij huis. Belangrijk is dat het onderwijs aansluit bij de belevingswereld van het kind", zegt Levens tegen de Ware Tijd.

Heel belangrijk in deze nieuwe aanpak is ook dat kinderen les krijgen op de manier die bij hun past. "De ene leerling leert door te zien, de ander leert door te voelen en weer de ander leert door te doen. Het ene kind leert sneller dan het andere, maar elk kind heeft talent. Met dit nieuwe systeem is het de bedoeling dat kinderen in de schoolbanken blijven en niet uitvallen doordat ze aansluiting missen", legt Levens uit.

Zij zegt in de afgelopen periode gemerkt te hebben dat afstandsonderwijs middels filmpjes heel goed werk. "We hebben heel veel ouders die blij zijn dat ze nu door de filmpjes die ontworpen zijn en die dus ook op de Facebookpagina zullen komen, bijvoorbeeld hebben geleerd hoe de nieuwe staatdeling te maken. Surinamers zijn visueel ingesteld, en we merken dat de filmpjes helpen".

De minister hoopt dat de vernieuwingen beter begrepen zullen worden nu daar ze via de Facebookpagina beter en breder uitgelegd zullen worden. "Ik had het gevoel dat ik niet goed werd begrepen, dus we besloten het op deze manier aan te pakken", legt Levens de gedachte achter de pagina uit.-.

  Tweet  Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| De Ware Tijd | Door: Redactie