• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wegomlegging omgeving Lim A Po- en Watermolenstraat vanwege openbare zitting Constitutioneel Hof

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- In verband met de te houden zitting van het Constitutioneel Hof op vrijdag 5 augustus zullen de diverse wegen en kruisingen vanaf 09.00 uur tot en met 14.00 uur worden omgelegd.

Het gaat om de volgende wegen:

Lim A Po- / Kromme Elleboogstraat Lim A Po- / Mirandastraat Oude Hof- / Watermolenstraat Grote Hof- / Watermolenstraat

Op de verkeersdeelnemers wordt een beroep gedaan met het vorenstaande rekening te willen houden en de aanwijzingen ter plaatse stipt op te volgen.

Het Constitutioneel Hof zal vrijdag haar toetsing van artikel 9 van de kiesregeling in een openbare zitting bekendmaken. Artikel 9 in samenhang met

artikel 24 van de kiesregeling, gaan over de afvaardiging van onze volksvertegenwoordigers in met name De Nationale Assemblee.

Deze artikelen zullen getoetst worden aan de Grondwet, het Internationaal Verdrag inzake Burger en Politieke Rechten (BUPO Verdrag), het Amerikaans Verdrag voor de Mensenrechten (AVRM) en ook nog aan de Universele Vlerklaring voor de Rechten van de Mens (UVRM).

Eerder had advocaat Serena Essed een verzoekschrift bij het Constitutioneel Hof ingediend om de huidige Kiesregeling onverbindend te verklaren. De huidige Kiesregeling wordt als onrechtvaardig ervaren. Na hearings met diverse groepen en personen zal het Constitutioneel Hof haar toetsing op 5 augustus bekendmaken.

De openbare zitting van het Constitutioneel Hof zal live te volgen zijn via kanalen van de CDS. Na de zitting wordt er een persconferentie gehouden.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie