• maandag 29 May 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Wegen rondom Onafhankelijkheidsplein vandaag omgelegd protestdemonstratie Organic

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Korps Politie Suriname laat weten dat in verband met de in te stellen veiligheidszone, de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein in verband met de protestacties op zaterdag 13 augustus uit veiligheidsoverwegingen omstreeks 08.00 uur zullen worden omgelegd.

De politie en de overige veiligheidsdiensten staan in voor de veiligheid in Suriname en zullen de controle in en rondom de veiligheidszone uitvoeren.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan met het bovenvermelde rekening te houden en alternatieve wegen te kiezen en de wegen rondom de veiligheidszone te vermijden.

Het is niet duidelijk waarom de politie de wegen omlegt rondom het Onafhankelijkheidsplein. De

organisatie van Organic heeft te kennen gegeven vandaag niet te zullen lopen naar het Onafhankelijkheidsplein.

De protestdemonstratie van vandaag wordt gehouden bij Ondro Bon en start om 09.00 uur.

Organic Movement heeft alle politieke organisaties, alle vakbonden, maatschappelijke groeperingen, activisten, belangenorganisaties en het bedrijfsleven uitgenodigd op om deel te nemen aan deze nationale protestactie.

“Wij zullen van iedere organisatie of groepering een afgevaardigde het podium bieden om namens hun achterban de specifieke noden en problemen kenbaar te maken. Dit met als doel om de vele knelpunten die Suriname momenteel kent, te inventariseren en aan te bieden aan onze aanwezige volksvertegenwoordigers,” liet de organisatie eerder weten.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie