• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'We laten ons niet intimideren'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO - "De rek is voor ons eruit, we kunnen geen rekening meer houden." Dat zegt Latoya van Dijk, waarnemend bondsvoorzitter bij de belastingdienst, tegen de Ware Tijd. Het personeel heeft vrijdag postgevat op de stoep van het belastingkantoor en blijft in beraad.

Vorig jaar maart diende de bond zijn wensenpakket in bij de toenmalige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad. Eén van de punten daarin was het stappen uit het Functie Informatiesysteem van de overheid (Fiso). Echter, tijdens een kennismakingsgesprek met Armand Achaibersing, de huidige minister van Financiën en Planning, werd meegedeeld dat door de huidige situatie stappen uit Fiso geen optie is. "Kom ons dan desnoods tegemoet met een vergoeding", vindt Van Dijk. "Maar de minister en directie staan niet eens open voor een gesprek." Ze benadrukt dat uit het Fiso treden nog steeds deel uitmaakt van het wensenpakket van de bond.

De bond en zijn leden zijn sinds 1 april in beraad, maar geven nu pas ruchtbaarheid aan hun actie. "We waren toen nog on speaking terms, maar er komt nu niks van terecht. We worden juist geïntimideerd en dat pikken we niet", zegt Van Dijk resoluut. Ze geeft aan dat er vanuit de directie wordt gedreigd met 'no work, no pay'. "Maar we gaan door, we laten ons niet intimideren. En als het moet gaan we hogerop."

Lees meer: 'We laten ons niet intimideren' - DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2021/04/09/we-laten-ons-niet-intimideren/#ixzz6rc3aUzmg

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie