• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'We hebben veel liefde en respect voor elkaar'

| de ware tijd | Door: Redactie

'We hebben veel liefde en respect voor elkaar'

09/05/2022 10:03 - Shanavon Arsomedjo

De contestanten van Miss India Worldwide Suriname 2022. Foto: Miss India Worldwide Suriname  

PARAMARIBO - "Het is als klein meisje altijd mijn droom geweest om eens deel te nemen aan de Miss India Suriname-verkiezing. Dit zou voor mij een brug zijn om Suriname internationaal te vertegenwoordigen", vertelt Shaminy Ragoebier. Zij is één van de contestanten van Miss India Worldwide Suriname 2022. Het doel van de verkiezing is om een platform te creëren voor jonge vrouwen van Hindostaanse afkomst die, door middel van het uitdragen van de culturele waarden, als voorbeeld dienen voor de gemeenschap.

Ragoebier heeft zichzelf beloofd dat wanneer ze oud genoeg was, ze haar droom zou waarmaken. Belangrijk voor haar is dat zij deze stap heeft genomen voor haar persoonlijke ontwikkeling. Zij wilde een nieuwe ervaring opdoen, die tevens uitdagend moest zijn. Op deze manier stapt ze uit haar comfortzone en neemt zij tegelijkertijd de kans om te laten zien hoe belangrijk zij de Indiase cultuur vindt. "Ik probeer altijd de normen en waarden, die ik van jongs af aan heb meegekregen, na te leven en hoog te houden. Zelf vind ik onze cultuur heel mooi en dat wil ik delen met de buitenwereld."

Buiten het zicht van het publiek hebben de deelneemsters al een heel traject doorlopen, wat hen de gelegenheid heeft geboden naar elkaar toe te groeien. Ze zien elkaar daardoor als zussen. "De onderlinge sfeer vind ik super. We hebben veel liefde en respect voor elkaar. Wij leren onderling van elkaar, proberen positiviteit te behouden in de groep, maar we gunnen elkaar vooral het beste." Veel contestanten vonden het moeilijk op het podium te verschijnen voor de introductie van donderdag, maar zij werden door de anderen over hun vrees heen geholpen. "Als ik zeg dat ik zelfverzekerd ben en durf heb, moet ik het ook bewijzen. Deze instelling heeft mij ook geholpen."

Miss India Worldwide-organisator Geetanjalie Thakoer is blij om na twee jaar stilzitten weer een missverkiezing te houden. "Hoewel we organisatorisch veel anders moeten doen, is het goed gegaan. Ik ben dik tevreden. De dames hebben heel hard hun best gedaan en keihard geoefend." Deze keer doen ook deelneemsters uit Saramacca, Para en Commewijne mee. Voor de volgende keer wil de organisatie audities doen in Nickerie, omdat er ook daar animo is. De finale van de twee verkiezingen is eind mei. In juni wordt de winnares afgevaardigd naar de Miss India Worldwide-verkiezingen in New York.

  Tweet 

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie