• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vuurwapengevaarlijke buitenlanders opgesloten

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De buitenlanders Manuel A. (18 jaar), Estrella H. (24) en Derwin C. (28) zijn in verzekering gesteld, nadat ze woensdag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo werden gearresteerd. Het trio wordt ervan verdacht op 22 november betrokken te zijn geweest bij een gewapende beroving. Daarbij werd R.D. in zijn woning aan de Copernicusstraat in ressort Geyersvlijt onder bedreiging van een vuistvuurwapen een zwarte tas een ketting en bracelet, een horloge en een groot geldbedrag in euro’s afgepakt.

Door twee van de buitenlanders werd hij ook mishandeld. R.D. liep daardoor een barstwond aan het hoofd op. Het slachtoffer werd gekneveld achtergelaten

door de rovers, die er vandoor gingen met zijn zwarte wagen. Het lukte R.D. zich uit zijn situatie te bevrijden, waarna hij aangifte deed bij de politie van Geyersvlijt.

Het voertuig werd kort na de aangifte onbeheerd in een zijstraat van de Ringweg aangetroffen. Na uitgewerkte informatie kwam de autobestuurder als eerste in beeld. Hij werd op 30 november als eerste opgepakt. Op zijn aanwijzing zijn de twee andere verdachten in de appartementen waar ze verbleven aangehouden. Op het tweetal werd een deel van de buit teruggevonden.

Bij de huiszoeking troffen de wetsdienaren een vuistvuurwapen en een five shooter jachtgeweer aan, die in beslag zijn genomen. Het vermoeden bestaat dat deze drie verdachten meer op hun kerfstok hebben. Het verdere onderzoek wordt verricht door de recherche van Paramaribo.

| de ware tijd | Door: Redactie