• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VSB-ondervoorzitter spreekt op Dubai Business Forum

| suriname herald | Door: Redactie

Als uitvloeisel van de reeks van handelsmissies is het regeringsbezoek aan Dubai het laatste voor 2021. Namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) maakte onder andere ondervoorzitter Wilfred Baldew deel uit van de delegatie. Hij heeft tijdens zijn presentatie op het Dubai Business Forum de nadruk gelegd de potentie van Suriname. Voor deze activiteit waren bedrijven uit Dubai uitgenodigd om te luisteren naar wat Suriname aan te bieden heeft.

De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) heeft in haar presentatie een blik geworpen op de nieuwe ontwikkelingen in Suriname, met name in de maritieme sector. Daarnaast waren er ook presentaties van Staatsolie, de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, en president Chan Santokhi.

“Wij hebben gekeken naar hoe wij de mensen kunnen interesseren om het contact te leggen voor partnerschappen. Naarmate men de informatie tot zich neemt vanuit het Surinaams bedrijfsleven, toont men ook meer belangstelling in Suriname. Ook als je het verhaal vertelt over bedrijven van Dubai die al actief zijn in Suriname. Wij hebben natuurlijk ook gekeken naar nieuwe technieken voor de toerismesector in combinatie met technologie, smart cities, elektrische voertuigen,” vertelt Baldew.

Vanuit Dubai wordt er een tegenbezoek voorbereid om in Suriname gesprekken te voeren met regering en het bedrijfsleven. “Er komt een tegenbezoek vanuit Business Dubai. Belangrijk is dat wij ons nu daarop voorbereiden. Wij hebben huiswerk,” zegt de ondervoorzitter.

| suriname herald | Door: Redactie