• donderdag 30 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VS geven nog eens US$ 1,5 miljoen voor dringende COVID-19-vaccinatiehulp in Caribische landen

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering van de Verenigde Staten heeft plannen aangekondigd om US$ 1,5 miljoen aan dringende COVID-19-hulp te bieden via het United States Agency for International Development (USAID) voor landen in het oostelijke Caribische gebied, waaronder Suriname, de Bahama’s, Barbados, Guyana en Trinidad en Tobago.

Deze hulp zal gericht zijn op het helpen van landen bij de inzet en paraatheid van vaccins en omvat inspanningen om vaccinweigering aan te pakken en vaccin mis- en -informatie te bestrijden.

“Suriname zal enorm profiteren van dit partnerschap, omdat we proberen de COVID-19-vaccinaties te verhogen en het land te helpen herstellen van deze pandemie”, zei de Amerikaanse ambassadeur in Suriname Karen Lynn Williams.

“Dit virus kan niet worden verslagen door slechts één gemeenschap of één natie. Het zal ons allemaal vergen om samen te werken, gevaccineerd te worden om onze families, buren en vrienden te beschermen.”

USAID Regionale Vertegenwoordiger voor het Oostelijk en Zuidelijk Caribisch gebied Clinton. D. White merkte op: “De financiering zal belangrijke hiaten opvullen om de opname van COVID-19-vaccins te versnellen en de paraatheid van landen voor toekomstige pandemische bedreigingen te versterken.”

USAID heeft bijna US$ 63 miljoen aan COVID-19-hulp aan het Caribisch gebied verstrekt om de gezondheids-, humanitaire en economische gevolgen van COVID-19 aan te pakken.

Dit omvat meer dan US$ 7 miljoen specifiek voor de Oostelijke en Zuidelijke Caribische regio sinds het begin van de pandemie.

De COVID-19-hulp van USAID aan Suriname stelde het land in staat om vaccinatielocaties met 50 procent uit te breiden, kritieke items aan te schaffen om te helpen bij vaccinaties en zorg voor COVID-19-patiënten – inclusief privacyschermen, persoonlijke beschermingsmiddelen, reservoirzakmaskers en zuurstof.

Daarnaast werd 70 procent van de bevolking bereikt via communicatiecampagnes in het Nederlands en Engels.

Naast de hulp van USAID hebben de VS Suriname sinds het begin van de pandemie ook ondersteund door donaties van een veldhospitaal en US$ 665.000 aan apparatuur, medische benodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) van het U.S. Southern Command in Miami.

De Amerikaanse ambassade doneerde in het eerste jaar van de pandemie voor 50.000 dollar aan PBM om scholen te helpen heropenen.

En via de International Atomic Energy Agency hebben de VS bijna $ 400.000 aan diagnostische en bioveiligheidsapparatuur veiliggesteld om Suriname te helpen het virus op te sporen.

De VS hebben ook meer dan 350.000 doses van het Pfizer COVID-19-vaccin aan Suriname verstrekt.

“We zullen een buurman, partner en vriend van Suriname blijven”, zei ambassadeur Williams.

“En ik hoop dat iedereen die nog niet gevaccineerd is, met zijn persoonlijke artsen of lokale verpleegkundigen over het vaccin praat en zijn vragen beantwoord krijgt. Hoe meer mensen vaccineren, hoe meer we onze ouders en kleinkinderen kunnen beschermen. Het doel is dat we allemaal ‘langer leven’”.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie