• vrijdag 17 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VS doneren US$ 900.000 veldhospitaal aan Suriname

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Dankzij een aanzienlijke donatie van apparatuur en training ter waarde van ongeveer US$ 900.000 van het U.S. Southern Command (SOUTHCOM) en de Amerikaanse ambassade, hebben Surinaamse medische functionarissen een nieuw hulpmiddel om de huidige COVID-19-pandemie te bestrijden en te gebruiken tijdens elke toekomstige behoefte overal in het land.

Vandaag overhandigden de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Lynn Williams, en SOUTHCOM Stafchef, admiraal Yvette Davids ,ceremonieel het veldhospitaal van US$ 865.000 aan de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi.

Namens de regering van Suriname waren ook aanwezig de minister van Defensie, Krishna Mathoera, en de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, evenals NCCR-directeur, Kolonel Jerry Slijngaard, en de directeur van het Wanica Regional Hospital, waar de mobiele faciliteit is opgezet.

Het volledige gedoneerde veldhospitaal omvat:

– 40 patiënten bedden elektrisch systeem voor verlichting en apparatuur – generatoren – airconditioning systemen – watersysteem (gootstenen) – harde vloeren en solide deuren – Een aparte tent voor administratiedoeleinden

Om ervoor te zorgen dat de apparatuur zodra die nodig is, kan worden gebruikt, ondergingen Surinaams medisch personeel, ingenieurs van het ministerie van Defensie en personeel van NCCR een week intensieve training met experts van het Amerikaanse Southern Command.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie