• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vrouwenorganisatie Calcutta gedenkt moeders

| de ware tijd | Door: Redactie

Vrouwenorganisatie Calcutta gedenkt moeders

08/05/2022 14:15 - Van onze redactie

De vrouwen van Calcutta overhandigen een pakket met levensmiddelen aan een burger. Foto: BIC Saramacca  

CALCUTTA - De nieuwe vrouwenorganisatie Calcutta heeft in het kader van Moederdag levensmiddelenpakketten gedoneerd aan dertig behoeftigen in ressort Calcutta. Verder kregen S. Sookhoo en K. Gajadien van respectievelijk Tijgerkreek en Calcutta elk een rolstoel.

Na Jarikaba, Kampong Baroe en Tijgerkreek hebben ook de vrouwen van het ressort Calcutta zich gebundeld. Daartoe werd besloten omdat de sociaal-economische situatie in het land een enorme wissel trekt op de gezinshuishoudens, waarbij de vrouw een centrale rol heeft te vervullen. Ze vinden dat de koopkrachtdaling vanwege de aanpassingsmaatregelen met veel creativiteit moet worden aangepakt.

Op 6 mei heeft districtscommissaris Sherin Bansi-Durga haar volle ondersteuning toegezegd aan dit initiatief, "omdat alleen door mobilisatie van de basis wij in staat zullen zijn om de enorme problemen waarmee het land worstelt aan te pakken". De initiatiefgroep is gestart met vijftien vrouwen.

Het voorlopige bestuur staat onder leiding van Marie Todikromo. Varsha Sadhoe is de ondervoorzitter en Shyamlee Mohan de secretaris. De andere leden zijn Permila Sewnandan Ramdjas, Shranie Jhoelloer, Filianda Powe, Soenita Gajadien Nagesar, Aartie George Chuttoo, Monique Joeloemsingh, Andjenie Pooran en Shantie Boedhan.

  Tweet 

Gerelateerde artikelenMoederdag boodschap Broederschap en Eenheid in de PolitiekMoederdag combineren met hulp voor dierenCOLUMN: Moederdag‘Je moeder is meer dan goud waard’ Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie