• vrijdag 19 April 2024

Vrouwen Yellow Birds te sterk voor De Arend

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Titelverdediger Yellow Birds heeft zondagavond haar vierde wedstrijd in de vrouwen hoofdklasse basketbalcompetitie met 75- 8 gewonnen van De Arend. In een goed gevulde Ismay van Wilgen Sporthal stonden de ‘Gele Vogels’ met 40-26 voor bij de rust. Succesvolle coach Wilfred Gallant zegt dat de overige teams veel snelheid hebben en jeugd, terwijl zijn team uitgebalanceerd is. “We hebben vandaag steeds gebruik moeten maken van de ervaring,” stelt Gallant.

In de eerste quarter had Yellow Birds wel veel turnovers, waardoor De Arend met een 16-14 de eerste tien minuten afsloot. Gallant erkent dat probleem en

zegt te gaan sleutelen eraan. “Op de training zullen we het bespreken. Want als je veel turnovers hebt in een play-offs wedstrijd kan dat je kosten.”

In de tweede quarter scoorde Birds 16 punten meer dan De Arend. Cheniqua Pengel die 32 punten scoorde voor Birds droeg in deze quarter haar team op der schouders. Ze kreeg ondersteuning van Shakya Peroti en Onna Fang die respectievelijk twaalf om dertien punten scoorden. In de tweede helft keken De Arend aan een twintig punten achterstand.

Amare Noughiënt die 15 punten scoorde had niet kunnen voorkomen dat haar team de wedstrijd zou verliezen. Gabriella Marica

en Jenessa Reiziger droegen bij met 12 om 8 punten. Chelsea Slagveer, Simone Esajas en Monifa Beyde droegen ook elk vijf punten aan de score bij De Arend. Desondanks was dat niet voldoende om te voorkomen dat Birds met de zege ervandoor ging.

Coach Mitchell Zeefuik van De Arend beaamt dat het aan concentratieverlies lag. “We zijn bezig om een bepaald systeem te spelen, maar gaandeweg zie je dat ze weer hun eigen dingen doen en juist de speelsters die moeten scoren terugvallen. We zullen evalueren en kijken hoe wij dit kunnen aanpakken,” meent Zeefuik.