• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vrouw met protestbrief, leeg bord en lepels nabij DNA-gebouw

| dagblad suriname | Door: Redactie

Een dame stond dinsdagmorgen nabij het Onafhankelijkheidsplein, onderweg naar de Nationale Assemblee (DNA), met lege borden en lepels in haar handen. Zij was er als eerste van een nog te volgen kleine groep ontevreden dames. De groep heeft ook een protestbrief opgesteld om aan te bieden aan DNA en de president van het land.

“Ik dacht dat ik leuke dingen zou kunnen gaan doen als ik eenmaal met pensioen was, zoals het bezoeken van lezingen om wat bij te leren, en genealogische onderzoeken. Maar, nu moet je op straf thuis zitten, omdat je de benzine niet kan betalen.” 

De vrouw, Judith

Tilborg, zegt dat goede voeding haast onmogelijk begint te worden. Verder deelt zij mee dat zij zich als bloeddonor goed moet kunnen blijven voeden. Tilborg maakt zich zorgen dat dit invloed heeft op het aantal bloeddonoren. Haar grootste klacht is echter de prijsontwikkeling van producten.

“We zien dat alles steeds duurder wordt. En met de BTW is het nog erger geworden vanaf januari. Het is ook niet duidelijk wat er zal gebeuren met de mensen die afhankelijk zijn van de kleine bedragen, in dit geval de mensen die alleen van een AOV moeten leven.” 

Tilborg benadrukt, dat ook SRD 2.000 niet meer genoeg is. “En de regering moet dat weten, ze moeten toch weten dat het niet zo kan doorgaan, en daar gaat de actie om”, deelt Tilborg mee. Op haar Facebookpagina had zij al een bericht geplaatst waarin zij aangeeft, dat voor stroom, water en telefoon al gemiddeld SRD 1.000 moet worden betaald. Zij wijst in het Facebook-bericht ook op andere kosten, zoals  voor voeding, medicijnen en transport.

RB

| dagblad suriname | Door: Redactie