• zondag 04 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vrijwilligers ruimen afval op te Braamspunt

| starnieuws | Door: Redactie

Vrijwilligers met de verzamelde zakken afval te Braamspunt.

Een groep van 50 vrijwilligers, bestaande uit medewerkers van Fernandes Bottling Company, WWF-Guianas, LBB/Natuurbeheer en het districtscommissariaat Commewijne, heeft het afgelopen weekend het strand te Braamspunt opgeruimd. Er zijn binnen enkele uren 56 grote vuilniszakken vol afval verzameld.

De activiteit komt de zeeschildpadden die het gebied bezoeken om zich voort te planten, ten

goede, daar hun levensomstandigheden worden bedreigd door de overvloed aan plastic afval. Fernandes wilde met het schoonmaakevenement milieuverantwoordelijkheid en steun voor de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) tonen.

In de komende maanden zal Fernandes Bottling zich samen met de eerdergenoemde partners buigen over een permanente afvalstructuur voor de omgeving van Braamspunt. “Wij geloven dat we door samen te werken echt een verschil kunnen maken in onze gemeenschappen en de wereld. Daarom organiseren we deze vrijwilligersevenementen en werken we ook samen met lokale organisaties om het inzamelingspercentage van verpakkingen te verhogen”, aldus Ayida Slooten, Public Affairs & Communication Specialist van Fernandes Bottling Company.

De Coca-Cola Company zet zich wereldwijd in om tegen 2030 100% van de verpakkingen die het op de markt brengt in te zamelen en te recyclen, en tegelijkertijd hun verpakkingen te vervaardigen met minstens 50% gerecycleerde materialen, schrijft Fernandes in een persbericht.

Vervuiling van de zee, met name plastic vervuiling, is een wereldwijd probleem dat niet alleen zeeschildpadden treft, maar ook ander zeeleven, vogels en uiteindelijk de menselijke gezondheid. Volgens een rapport van de Ellen MacArthur Foundation zou plasticvervuiling in de oceaan tegen 2025 voor $13 miljard aan jaarlijkse schade kunnen veroorzaken.

| starnieuws | Door: Redactie