• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vreedzaam krijgt reactie van pg over onderzoek RGD

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Brief van de procureur-generaal aan Assembleelid Jennifer Vreedzaam.

Assembleelid Jennifer Vreedzaam (NDP) heeft een reactie gekregen van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday op haar brief om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar vermeende malversaties bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). “Ik ben wel blij dat hij heeft gereageerd hoor ondanks het twee maanden heeft geduurd. De instituten kunnen soms zo druk zijn”, zegt Vreedzaam om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De volksvertegenwoordiger zegt dat het haar wenkbrauwen wel doet fronzen als ze ziet dat er wel zaken worden opgepakt en “aan de andere kant zijn er zoveel zaken bij de pg neergelegd voor onderzoek die maar niet van de grond komen of worden afgerond”. Ze geeft aan dat dit niet de juiste manier is. Vreedzaam vindt dat het gevoel bij de burgers geschapen moet worden dat wanneer zij een zaak indienen voor onderzoek het daadwerkelijk gebeurt. 

“De kwaliteit van de rechtsstaat, van ons rechtsysteem mag niet inboeten op andere zaken. Als het politiek is of wat dan ook. I don’t care maar het mag niet. Het rechtsgevoel moet te allen tijde aanwezig zijn,” stelt Vreedzaam. Ze geeft aan dat ze de vinger aan de pols gaat blijven houden wat deze zaak en andere zaken betreft. Burgers moeten volgens haar blijven gebruik maken van hun recht om de pg te schrijven; zo kan het rechtsysteem ook goed blijven functioneren.
Het Assembleelid geeft aan dat ze de begroting beter gaat bestuderen om te kijken hoeveel geld voor het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht is vrij gemaakt. “Want als er werkelijk aan kwaliteitsverbetering gewerkt wordt, mag het niet zo zijn dat deze instituten tekort hebben aan materiaal en personeel.”
Raoul Lith

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie