• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp stelt leden WFU gerust; overbruggingstoelage wordt betaald

| starnieuws | Door: Redactie

Leden de Werknemers Federatie Universiteit hebben met succes de aandacht van vicepresident Ronnie Brunswijk gevraagd voor het uitblijven van de overbruggingstoelage. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) de garantie gegeven dat de overbruggingstoelage van SRD 700 zal worden uitbetaald eind van de maand. Leden van de WFU hebben zich vrijdag voor het Regeringsgebouw verzameld om hun misnoegen te uiten tegen het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking. 
Met het plegen van een telefoontje naar minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning heeft de vp ervoor gezorgd dat het personeel aangesloten bij WFU het geld krijgt, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Deze koopkrachtversterking wordt reeds gegeven aan de ambtenaren. “En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister,” hield de vp bondsvoorzitter Hugo Blanker en leden van de WFU voor.

De vp benadrukte dat indien zij recht hebben op de toelage zij deze uiteraard ook zullen krijgen. Achaibersing heeft de vp toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet mogen zien. Het gaat om twee maanden koopkrachtversterking die de werkers moeten krijgen.  Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft reeds alle voorbereidingen getroffen zodat kan worden overgegaan tot de betaling.

De voorzitter en de WFU-leden waren zeer content met de toezegging van Brunswijk. Ze waren ten einde raad omdat alles reeds gecommuniceerd was met diverse verantwoordelijken. Uiteindelijk zijn zij met hun nood naar het Regeringsgebouw gestapt, “omdat de vp iemand is die de noden van de mensen begrijpt”, zei Blanker.

| starnieuws | Door: Redactie