• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp last RvM-vergadering af, ook niet aanwezig in DNA

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

Voorlezen

GFC NIEUWSREDACTIE- De vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk, heeft woensdag zonder reden de Raad van Ministersvergadering (RvM) afgelast.

De ministers – die in het gebouw waren en anderen die onderweg waren naar het Regeringsgebouw – vernamen via de app dat de vergadering niet doorging.

Brunswijk verliet het gebouw en was later op de dag ook niet aanwezig in het Surinaams parlement waar de regering onder leiding van president Chandrikpersad Santokhi inging op vragen over de Covid-situatie, de verhoging van de energietarieven en de onderwijsvernieuwingen.

De ministers van de politieke organisaties ABOP en PL waren ook niet aanwezig.

Ramdin zegt aan diverse media niet te weten wat de precieze reden is voor het besluit van de vp. Er zijn vele mogelijkheden, waarover de minister niet wil speculeren.

De minister zegt wel dat er verschillende activiteiten waren, waardoor enkele ministers niet aanwezig of verlaat zouden zijn bij de vergadering. “Het is best mogelijk dat de vicepresident daarom besloten heeft om de RvM te verdagen naar volgend week,” zegt hij aan Sun.

Wat Ramdin wel kan vertellen, is dat er vóór aanvang van de RvM, een vergadering was van de Onderraad Personele Aangelegenheden. Daar bleek er een ‘verschil van inzicht te zijn’ bij de leden van de Onderraad, met betrekking tot voorstellen voor enkele benoemingen.

“Een deel van de Onderraad is niet bereid om benoemingen te beoordelen, dan wel goed te keuren zonder dat onderliggende stukken aanwezig zijn. En dat heeft tot een verschil van inzicht geleid”.

Uiteindelijk werd besloten om de vergadering te beëindigen, zonder dat er besluiten zijn genomen. Dit zal verder besproken worden binnen de overlegorganen van de regering.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie