• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VP Brunswijk bezorgt jongeren Brokopondo en Wanica dagje uit

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Shanavon Arsomedjo

POWAKKA — Vijftienhonderd jongeren uit Brokopondo en Wanica hebben zaterdag 24 september een dagje buiten de stad doorgebracht. Dit compleet verzorgde vakantie-uitje is mogelijk gemaakt door vicepresident Ronnie Brunswijk. “De jongeren hebben een goed schooljaar achter de rug.

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur, dus hebben we gemeend om hen namens de vp een leuke dag te bezorgen, voordat ze weer naar school gaan”, vertelt Sergio Anisa, woordvoerder van dit project.

De jongeren van 15 tot 30 jaar ontvingen eerder elk een schoolpakket en konden zaterdag zwemmen bij recreatieoord Owos. “Mocht er nog iets zijn dat ze nodig

hebben, kunnen ze altijd bij de vp aankloppen.

Ook als het gaat om anderen die behoefte hebben aan schoolbenodigdheden”, zegt Anisa. Dat er zoveel aanmeldingen waren voor het tripje, had de organisatie niet verwacht, zegt Anisa. “Maar het is wel te begrijpen, gezien het een harde tijd is en niet iedereen zich een uitje kan permitteren.”

“Geniet nog even van de vakantie, hou je rustig en blijf weg van gevaar”

Vp Brunswijk arriveerde per helikopter op het oord om de jongeren toe te spreken, aan te horen en tijd met hen door te brengen. Hij zegt dat het hem goed doet iets terug te kunnen doen voor de jongeren. Ze verdienen het, vindt hij, niet alleen omdat ze een goed schooljaar achter de rug hebben, maar ook omdat ontspanning en vertier belangrijk zijn.

Hij heeft nog een persoonlijke boodschap die hij via de Ware Tijd aan de jeugd wil meegeven. “Geniet nog even van de vakantie, hou je rustig en blijf weg van gevaar. Maar bereid je ook alvast voor op het nieuwe schooljaar. Want de jeugd is de toekomst. We hebben jullie nodig.”

| de ware tijd | Door: Redactie