• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vp Brunswijk: Alle inkomstenverhogingen ten koste van volk

| starnieuws | Door: Redactie

Vicepresident Ronnie Brunswijk is niet tevreden over de gang van zaken rond de koers en de eisen van het IMF. Hij benadrukt dat het volk de verhogingen niet kan dragen.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk vindt dat de situatie in het land niet zo door kan gaan. Alle maatregelen die de regering treft om subsidies af te bouwen, gaan ten koste

van het volk. "A volk e pina. Dit hadden wij niet beloofd aan het volk", benadrukt de vp in gesprek met journalisten vóór aanvang van de Raad van Ministers vandaag. Het volk kan de verhogingen niet dragen, stelt hij.

De prijzen in de winkels stijgen dagelijks. Brunswijk is zich ervan dat hij deel is van de regering, maar deze situatie is niet te dragen voor het volk. Daarom heeft hij president Chan Santokhi gezegd dat de koers moet worden beteugeld. Hij heeft een paar keer eerder gesteld dat "als de koers boven de SRD 30 is voor de US-dollar het niet meer te dragen is". Nu is de koers bijkans SRD 33 en gaat richting SRD 35. Straks wordt ook de prijs van gascylinders verhoogt. Mensen hebben al geen geld meer om te eten en velen kunnen hun kinderen niet meer naar school sturen. Hoe gaan ze een dure gascylinder kunnen kopen, vraagt de vp zich af.

Het beleid van de regering moet worden aangepast. De Nationale Assemblee heeft volgens de vp gelijk om over de afschaffing van de subsidies en de verhogingen vragen te stellen aan de regering. Deze vergadering wordt morgen gehouden. "Alle inkomsten die de regering wil hebben, is ten kosten van het volk. A volk no e verdien a behandeling disi. Het volk heeft op ons gerekend", voert de vp aan.

Brunswijk vindt dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ook rekening moet houden met Suriname. Niet alles kan worden uitgevoerd. De vp merkt op dat IMF niks geeft. Al zoveel tranches is er geen geld binnengekomen. Hij vindt dat samengewerkt kan worden met IMF maar niet alles kan worden uitgevoerd. 

| starnieuws | Door: Redactie