• zondag 25 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VORSWIJK VRAAGT ZICH AF WAAROM DE GESTOLEN GELDEN NOG STEEDS NIET WORDEN TERUG GEHAALD

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk

Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk heeft de regering tijdens de begrotingsbehandeling herinnerd aan beloften die zijn gedaan vóór de verkiezingen van mei 2020, maar die nog steeds niet zijn ingelost.

Zo had de VHP tijdens de verkiezingscampagne beloofd dat geld dat de vorige regering heeft weggemaakt teruggehaald zou worden. “Regering, haalt u het gestolen geld van het volk terug! Regering, doe wat u beloofd heeft aan het volk”, zei Vorswijk tijdens haar spreekbeurt. Ze merkte op dat voordat de Covid-19-crisis zijn intrede in Suriname deed het land al kampte met een economische crisis. De gezondheidscrisis heeft de situatie alleen maar verergerd en heeft het desastreus beleid van de vorige regering het leven voor vele Surinamers thans ondraaglijk gemaakt.

“Ondanks het feit dat vele mensen onder ons het heel zwaar hebben, zien wij dat zij dagelijks offers brengen. Ze werken hard om het stukje brood voor hun gezin”, aldus Vorswijk.

Ze vroeg zich af of het eerlijk is dat beleidsmakers “die voor dit kwaad gezorgd hebben” hoog en droog in hun kastelen zitten toe te kijken hoe het volk lijdt. “Ik roep de regering op om kordaat op te treden tegen hen die de staatskas hebben leeggedragen; op te treden tegen hen die het volk hebben doen verarmen”, aldus de Abop-fractieleider.

In haar spreekbeurt voorde zij verschillende problemen op waar onder andere het binnenland mee te kampen heeft. Vorswijk merkte op dat de criminaliteit toeneemt en ook zijn weerslag heeft op het binnenland.

Vorswijk bracht in haar presentatie een lans voor de ontwikkeling van het binnenland. Zij vroeg onder meer aandacht voor de het introduceren van nieuwe technologie in de agrarische sector in het binnenland en het aanboren en creëren van afzetmarkten, zowel nationaal als internationaal. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland zou daarvoor ingezet kunnen worden. De fractieleider merkte op veel mensen die aan landbouw doen in het binnenland zelfvoorzienend zijn. Wat ze missen is de nodige know-how om bijvoorbeeld langer op een bepaalde plek te blijven planten. Van de regering wilde ze weten in hoeverre al is gewerkt aan afzetmarkten voor deze groep en of de regering reeds een plan daarvoor heeft.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie