• dinsdag 15 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VOORMALIG AMBASSADEGEBOUW NA ANDERHALF JAAR NOG STEEDS NIET IN GEBRUIK

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Het voormalig ambassadegebouw van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen aan de dr. Sophie Redmondstraat, staat langer dan anderhalf jaar, nadat het door de staat Suriname is aangekocht, er verlaten bij.

Er is 4,2 miljoen USD neergeteld voor het pand. De bedoeling is dat het Belastingdienst van het Ministerie van Financiën daarin zijn intrek neemt, maar hiervan is nog niet veel te merken.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) zegt dat er momenteel werkzaamheden gaande zijn qua inrichting. Dit is een volledige aangelegenheid van Financiën. “Het gaat een bestemming krijgen binnen Financiën. Ik wilde het ook hebben, maar het heeft een bestemming gehad van Financiën. Het wordt gerenoveerd en dan gaat Financiën dat beheren”, aldus Nurmohamed.

Naar verluid zal de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) opdraaien voor de herinrichting. Deze instelling is overigens ook ingekomen met het geld om het strategisch gelegen gebouw te kopen.

Dit gebeurde middels een lening van ruim 40 miljoen USD voor diverse projecten, waaronder dus ook de aankoop van het pand. De lening is gesloten ten tijde van Gillmore Hoefdraad als minister van Financiën.

Het is onduidelijk wanneer het verlaten gebouw door de Belastingdienst in gebruik kan worden genomen.

In totaal is ruim 6000 vierkante meter grond opgekocht van de Amerikaanse missie in Paramaribo. De diepte strekt zich uit vanaf de dr. Sophie Redmondstraat tot en met de Hogestraat.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie