• vrijdag 19 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Volleybalsters Yelyco kampioen Montjoly-toernooi

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

RÉMIRE-MONTJOLY — Speelsters van Yelyco gingen uit hun dak nadat aanvoerster Laul Sirder Behary van Matoury geen succes had in haar laatste actie. Daarmee bezorgde ze Yelyco niet alleen de zege, maar ook het kampioenschap bij de vrouwen in het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly. De tiebreaker volgde nadat ploegen elk twee sets van elkaar hadden afgesnoept. Yelyco won de eerste en vierde set met 25-11 om 25-21 en Matoury de tweede en derde beide met 25-22.

Het redelijk goed opgekomen publiek in Complexe Sportif Freddie et Yvane Hardjopawiro in Rémire-Montjoly heeft zienderogen genoten van de enerverende partij. Yelyco kreeg in de derde set een tegenslag toen spelverdeelster Daphinia Mers uitviel met een blessure aan de rechterknie. “Ik had een back-up als Mers zou uitvallen”, meent Verdy Getrouw. Captain Sharon Balkaran had het zwaar aangezien ze als setter, aanvalster en verdedigster fungeerde.

“Zo zie je hoe belangrijk het is dat speelsters alle technieken beheersen”

Janice Antonius en Farah Mahabir opereerden van tijd tot tijd ook op de setterpositie. De Yelyco-oefenmeester praat over een “demonstratie van skills”. “Zo zie je hoe belangrijk het is als speelsters alle technieken beheersen.” Het toernooi noemde hij vrij vermoeiend. “We hebben op de laatste dag drie wedstrijden na elkaar moeten spelen. We zijn met de smalle basis aan speelsters toch ervoor gegaan.”

Yelyco speelde vóór de finalepartij de voorrondeduels tegen Matoury (1-2) en Montjoly 2 (2-0). “Alle eer aan mijn speelsters. Ze waren geweldig.” Getrouw probeert de uitwisseling in december voort te zetten door Montjoly en Cerle de Sportif in Suriname te ontvangen voor een toernooi.

Blij

Aanvoerster Balkaran heeft geen woorden genoeg voor de geleverde prestatie. “Ik ben op de eerste plaats blij dat we gewonnen hebben. Ik heb de speelsters die niet meekonden (onder anderen de zusters Farahnaz en Raliesta Levens en Chagnaz Fränkel) gemist, maar vind het fijn dat we het ver geschopt hebben met dit team.”

Naast Balkaran, Mers, Mahabir, Antonius hebben de jeugdspeelster Jeslin Tini, routinier Maureen Popken, Simone Elizee, Tanisha Linkers en gastspeelster Romelsa Kemper van SVV een bijdrage geleverd. Raphaël Toussaint is duidelijk in zijn relaas. “De beste ploeg heeft gewonnen. Het was een heel mooie finale. Ik ben tevreden”, aldus de coach van Matoury.

Matoury-captain Laul Sirder Behary (10) probeert te scoren tegen Yelyco

| de ware tijd | Door: Redactie