• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Volleybalsters spelen om zevende-achtste plaats

| de ware tijd | Door: Redactie

Volleybalsters spelen om zevende-achtste plaats

04/12/2021 02:02 - Marinio Balsemhof

Lakeesha Esseboom van Suriname probeert een aanval van Argentinië te stoppen. Foto: Norceca  

CALI - "We zijn een ervaring rijker en moeten erkennen dat de landen tegen wie wij hebben gespeeld op een ander niveau spelen dan wij gewend zijn." Bondscoach Fenno Misidjan benadrukt dat de eerste Pan-Amerikaanse Spelen voor junioren qua niveau een beetje te hoog gegrepen waren voor de Surinaamse U23-vrouwenvolleybalselectie.

Het nationaal team heeft vrijdagavond de groepsfase van het toernooi zonder winst afgesloten. In Coliseo Evangelista Mora werd voor de derde keer op rij in straight sets verloren. Vrijdagavond was Argentinië in de laatste poule A-wedstrijd te sterk: 11-25, 4-25, 9-25. Suriname speelt zaterdagmiddag om de zevende achtste plaats tegen Puerto Rico, de nummer vier van groep B.

Misidjan: "Er is nog veel werk aan de winkel. Dat zien we aan de score en ons spel." Ondanks het derde verlies op rij, blikt hij toch tevreden terug op het toernooi. Hij heeft namelijk enkele pluspunten gezien. De coach is van mening dat de selectie enkele keren veerkracht heeft getoond. "Ze hebben niet opgegeven en hebben strijd willen leveren." Met dit gegeven denkt Misidjan dat hij over twee jaar meer uit deze meisjes kan halen.

Schema zaterdag: 7de-8ste plaats: Puerto Rico - Suriname; 5de-6de plaats: Mexico - Dominicaanse Republiek; kruisfinales: 1B-2A: Brazilië - Argentinië; 1A-2B: Colombia - Peru.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVolleybalster Cabriëlla Bouterse: 'Vandaag is all or nothing'Zenuwen nekken volleybalsters tegen ColombiaPan-Am Juniors: Jalen Lisse laatste in heatBadmintoncoach Gilmar Jones legt pijnpunten blootPan-Am Juniors: Coach Pinas niet ontevreden met verrichtingen zwemmers Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie