• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Volledige steun Santokhi voor geassocieerd Caricom-lidmaatschap Nederlandse Antillen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — president Santokhi heeft donderdag tijdens een ontmoeting met de premiers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten hen meegedeeld dat hij als Caricom-voorzitter de onderhandelingen steunt die moeten leiden naar het geassocieerd Caricom-lidmaatschap van de Nederlandse Antillen.

Eerder dit jaar heeft de Caricom besloten om het onderhandelingsproces voort te zetten over de aanvragen voor geassocieerd lidmaatschap van de Nederlandse Antillen. President Santokhi heeft toegezegd als zittende voorzitter de volledige steun te verlenen om zo snel mogelijk de onderhandelingen te starten. Hij stelt samenwerking centraal om gehoord te worden op internationale fora. “Door globale oplossingen moeten wij de toekomst bereiken die wij

willen”.

De president typeert meer zeggenschap en grotere markten als enkele voordelen van mondiale oplossingen voor de Antillen. Als voorbeeld is aangehaald dat vooral de toerismesector gestimuleerd kan worden door een samenwerking met het Caribisch gebied. Daarvoor zij verbeterde lucht- en zeeverbindingen nodig. Daarnaast kan het Caribisch gebied en met name Suriname een goede partner zijn in de voedselvoorziening van de Antillen.

 Santokhi en de president hebben het ook gehad over de bijzondere band die de eilanden hebben met Suriname. Er zijn veel overeenkomsten die een goede basis vormen voor meer samenwerkingen. Overeengekomen is dat de staatshoofden hierover vervolgafspraken maken.

| de ware tijd | Door: Redactie