• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Volksgezondheid krijgt directoraat Covid-19

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie

Tijdens evaluatiegesprekken met coalitieleden heeft president Chan Santokhi meegedeeld dat er een directoraat komt op het ministerie van Volksgezondheid, speciaal voor aangelegenheden die te maken hebben met Covid-19. Minister Amar Ramadhin heeft dan meer ruimte om zich bezig te houden met diverse andere beleidsaangelegenheden van de gezondheidszorg die ook dringende aandacht vragen.

Regeringswoordvoerder Alven Roosveld heeft tijdens een reguliere persconferentie van de regering zaterdagavond meegedeeld dat maandag tijdens een persconferentie meer informatie komt over de nieuwe structuur op Volksgezondheid. Er komt ook een andere aanpak, waarbij de efficiënte verhoogd zal worden. Covid-19 is een onderdeel van de gezondheidszorg, die een zware wissel trekt.
De reden voor de nieuwe structuur is dat er voldoende tijd en energie nodig is voor de algehele gezondheidszorg. Roosveld merkt op dat het steeds duidelijker wordt in de wereld maar ook in Suriname dat "we niet zo snel van Covid af zijn". Dit zeker met het oog op de nieuwe varianten die er komen. Covid-19 blijft veel aandacht opeisen, maar de regulieren gezondheidszorg mag er niet onder lijden. Vandaar dat de regering besloten heeft om een nieuwe structuur op te zetten. "Er is een minister van Volksgezondheid, er is geen minister van Covid", benadrukt Roosveld.

Datum: | Bron: starnieuws | Door: Redactie