• dinsdag 07 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VOETBALBrazilië of Argentinië zullen naar verwachting de FIFA Wereldbeker 2022 winnenDOOR CHRIS DINSDALE

| dagblad suriname | Door: Redactie

20 november 2022 – 18 december 2022 – De FIFA Wereldbeker vindt plaats in Qatar (de eerste keer dat deze in het Midden-Oosten wordt gehouden), met 32 ​​teams die strijden om de titel Wereldkampioen. De Zuid-Amerikaanse zwaargewichten Brazilië en Argentinië worden beschouwd als de favorieten om het WK te winnen, met een gecombineerde kans van 36%, waardoor hun Europese rivalen achterblijven.

Voorspellingen op basis van een miljoen simulaties door Gracenote – die diepgaande sportgegevens vastlegt, beheert en verspreidt – schat de procentuele kans dat elke WK-wedstrijd een overwinning, gelijkspel of verlies is voor elk van de teams.

Er wordt voorspeld dat teams

uit Europa en Zuid-Amerika de tweede ronde zullen domineren – met alleen Iran en Mexico die zich naar verwachting zullen kwalificeren vanuit de rest van de wereld.

In vier weken tijd worden in totaal 64 wedstrijden gespeeld op acht locaties, met de finale op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.

FIFA World Cup 2022 Finals draw:

Group A: Qatar, Ecuador, Netherlands, SenegalGroup B: England, Iran, USA, WalesGroup C: Argentina, Saudi Arabia, Mexico, PolandGroup D: France, Australia, Denmark, TunisiaGroup E: Spain, Costa Rica, Germany, JapanGroup F: Belgium, Canada, Morocco, CroatiaGroup G: Brazil, Serbia, Switzerland, CameroonGroup H: Portugal, Ghana, Uruguay, South Korea

| dagblad suriname | Door: Redactie