• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Voedselveiligheid pluimveesector gaat vooruit

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Voedselveiligheid pluimveesector gaat vooruit

10/06/2021 15:07 - Aidy Pinas-Agodeba

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De aanpak van door voedsel overdraagbare ziektes blijft een uitdaging. . In het Caribisch Gebied wordt, volgens informatie van de Carpha, één op de 49 mensen ziek daardoor. Nemchand Kanhai, voorzitter van de Associatie Pluimveesector Suriname, zegt dat de pluimveesector, in het bijzonder de grote bedrijven, de voedselveiligheid hoog in het vaandel houden.

Er zijn keurmeesters getraind die de vinger aan de pols moeten houden, maar daarnaast is er wetgeving die de voedselveiligheid moet helpen garanderen. De manier waarop producten in de pluimveesector nu worden geproduceerd verschilt dus met zo'n twintig jaar geleden.

In de voorbije jaren zijn er stappen vooruitgezet en is hierdoor ook de voedselveiligheid nog meer gegarandeerd. "We hebben nog de cultuur dat men in het klein slacht, maar er kan worden opgemerkt dat ook daar men toch iets meer let op het aspect voedselveiligheid", onderstreept Kanhai.

De voorzitter houdt er rekening mee dat niet iedereen, vooral de kleine man, niet van de één op de andere dag zal kunnen voldoen aan alle standaarden. "Maar men moet wel voldoen aan de basisvoorwaarden." Belangrijk voor Kanhai is dat er stappen vooruit worden gezet.

  Tweet  Gerelateerde artikelenRegionaal netwerk voor voedselveiligheid'We eten ons dood!'Wet Nationaal Instituut voor Voedselveiligheid aangenomen in DNAPolitiek debet aan veertig jaar achterstand LVVCampagne 'Voedselveiligheid Suriname' verlengd Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie