• donderdag 22 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vijftien maanden celstraf voor bromfietsdief

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Vijftien maanden celstraf voor bromfietsdief

03/03/2021 03:34 - Van onze redactie

 

PARAMARIBO - De smeekbede van Carlito G. heeft dinsdag niets uitgericht. Hij heeft eerlijk toegegeven in december 2020 een bromfiets te hebben gestolen aan het Molenpad. Echter, de gevonniste man wilde niet langer in de bak blijven.

De straf van één jaar en vijf maanden die door officier van justitie Rita Sitaram was geëist vond Carlito G. te hoog. Hij smeekte rechter Duncan Nanhoe daarom om hem direct naar huis te sturen. "Vergeef me voor alles wat is gebeurd vader. Het spijt me … het gaat nooit meer gebeuren", aldus een berouwvolle veroordeelde in zijn laatste woord.

Om meer indruk te maken op de rechter ging Carlito G. op zijn knieën. "Vergeef me, vergeef me vader", klonk het zielig. Nanhoe sommeerde hem om op te staan en plaats te nemen in de beklaagdenbank.

De vervolgingsambtenaar wees Carlito G. erop dat hij de schuld niet bij anderen moet zoeken. Ze doelde daarmee op het feit dat hij maar enkele dagen op vrije voeten was toen hij de bromfiets probeerde te stelen. Daarvoor was hij veroordeeld in een drugszaak. "U moet zelf ook willen veranderen", merkte ze op.

Ook de rechter onderstreepte dat het aan de man zelf ligt om van het verkeerde pad af te komen. Carlito G.: "Ik heb met verkeerde vrienden gelopen. Ik vraag u een kans." Advocaat Harold Belfor vroeg in zijn pleidooi om een mindere straf op te leggen aan zijn cliënt. De rechter ging mee met dat verzoek en veroordeelde Carlito G. tot vijftien in plaats van de geëiste zeventien maanden.

  Tweet  Gerelateerde artikelenDief pakte geld uit ontevredenheid verdeling tipgeldenVerdachte van verduistering beweert te zijn beroofd'Ik vertrouw Facebook niet meer'Autodieven spreken elkaar tegenDiefstal als wraak om ontslag Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie