• donderdag 27 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VIDEO: President bezoekt paviljoen Suriname op Expo Dubai

| waterkant | Door: Redactie

De Surinaamse president Santokhi heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het paviljoen van Suriname op de wereldtentoonstelling Expo in Dubai.

De president is in Dubai op uitnodiging vanwege de herdenking van Suriname’s National Day. In verband hiermee hield het staatshoofd een toespraak waarin hij investeerders opriep om naar ons land te komen.

“Met een solide leiderschap, focus en met de inzet van ons land en onze nationale en internationale partners, zijn we klaar om een nieuw tijdperk van netwerken en zakendoen met de wereld in te gaan”, aldus de president.

De regeringsleider gelooft er sterk in dat met een oprechte vastberadenheid, gecombineerd met een immenseexportpotentieel, het de beste tijd is om te investeren in Suriname. Hiervoor zal het uiterste uit de kan gehaaldworden om de wereld de potentie van Suriname te bewijzen en wat het te bieden heeft.

Het staatshoofd noemde de vele voordelen en kansen die in de olie- en gasindustrie te halen valt. Hij noemde ook diverse voordelen in de landbouw en toerismesector. “We verwelkomen potentiële investeerders en zakenpartners in dit stadium.We staan klaar en heten u welkom, want het is de beste tijd om nu te handelen en de verschillende zakelijkekansen in Suriname te verkennen”, aldus het staatshoofd.

Hij waardeerde het warme welkom dat de presidentiële delegatie gehad heeft bij aankomst in Dubai. Na zijn toespraak waren er culturele optredens. Bekijk een filmpje van het bezoek aan het paviljoen hier:

De hele ceremonie is hier terug te zien:

Op de wereldtentoonstelling Expo die momenteel in Dubai wordt gehouden is er frequent speciale aandacht voor deelnemende landen onder meer vanwege hun ‘National Day’.Vanwege Suriname’s nationale feestdag in verband met de onafhankelijkheid (Srefidensi) staat ons land vandaag, zaterdag 27 november, in de spotlight op Expo 2020.

De dag is begonnen met een optocht, een parade waarbij de diversiteit van de wereld wordt uitgedragen en daar deed Suriname ook aan mee:

 

| waterkant | Door: Redactie