• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vicepresident bewerkstelligt uitbetaling toelage WFU-personeel

| suriname herald | Door: Redactie

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft minister minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zover gekregen, dat het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) eind van de maand ook de koopkrachtversterking van SRD 700 tegemoet mag zien. Deze koopkrachtversterking wordt al gegeven aan de ambtenaren.

“En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister,” hield de vp bondsvoorzitter Hugo Blanker en leden van de WFU voor. Leden van de WFU hebben zich vanmorgen voor het regeringsgebouw verzameld om hun misnoegen te uiten over het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking. De vp benadrukte nogmaals, dat indien zij recht hebben op de toelage zij deze uiteraard ook zullen krijgen.

De Financiënminister heeft de vp toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet mogen zien, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Het zou gaan om twee maanden koopkrachtversterking die gestort moet worden. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft alle voorbereidingen getroffen zodat het ministerie van Financiën en Planning kan overgaan tot de uitbetaling.

De voorzitter en de WFU-leden waren zeer content met de toezegging van de vp. Ze waren ten einde raad, omdat alles reeds gecommuniceerd was met de voor haar relevante actoren. Uiteindelijk zijn zij met hun nood naar het regeringsgebouw gestapt, “omdat de vp iemand is die de noden van de mensen begrijpt,” zei Blanker.

| suriname herald | Door: Redactie