• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

'Vervanging vinden voor Boeing is uitdaging'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

'Vervanging vinden voor Boeing is uitdaging'

01/03/2021 19:02 - Amanda Palis

De 'Bird of the Green Paradise' zal eerder worden teruggegeven. Foto: Edward Wilfred Oldenstam  

PARAMARIBO - De directie en raad van commissarissen van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) gebruiken de twee tot drie maanden waarin met een kist van Air-Belgium wordt gevlogen op Nederland om een vervanging te zoeken voor de Boeing. "Maar dat is een uitdaging", erkent Steven Gonesh, Vice President Operations bij Surinam Airways. "We kunnen wel in kaart brengen welke kist, maar zolang de reisrestricties er zijn gaat het zelf inhuren van een kist moeilijk!"

"Het kost minimaal 650.000 US dollar per maand om een kist te huren voor de vluchten. Dat is financieel niet verantwoord als we kijken naar de reisbeperking door de Covid-19-pandemie. Je zou veel meer vluchten moeten uitvoeren dan we nu doen om het winstgevend te maken", rekent Gonesh uit.

Om de verliezen te beperken is Air-Belgium gevraagd om één tot twee keer per week met haar Airbus 340A de route Paramaribo-Amsterdam te onderhouden in plaats van zelf een kist in te zetten. "Om de route niet kwijt te raken vanwege het wegvallen van de Boeing 777-200ER is Air-Belgium voor twee tot drie maanden ingehuurd om Paramaribo-Amsterdam voor ons te onderhouden", bevestigt Gonesh.

Op 23 februari maakte het bedrijf bekend dat zijn kist al enige tijd aan de grond is vanwege technisch onderhoud en dat technici van zowel Surinam Airways als Lufthansa Technik bezig zijn het vliegtuig weer luchtwaardig te maken. Maar ook dan zal de toekomst van de B777-200ER bij de SLM niet gegarandeerd zijn.

Het bedrijf wil de kist vroegtijdig teruggeven aan Boeing. "Het leasecontract verloopt in mei en volgens onze onderhoudstechnici zouden we de kist in april moeten wegsturen voor groot onderhoud. Dat is een grote postenkost waarop de maatschappij niet zit te wachten", verklaart Gonesh.

  Tweet  Gerelateerde artikelenVp Brunswijk: 'Geen oneindige injecties voor SLM'COMMENTAAR: Onzekere toekomst SLMJubithana: 'SLM zal lean and mean moeten worden'Santokhi: 'Crisisplan moet SLM redden'Bousaid ziet geen overlevingskansen SLM Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie