• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verpleegkundige en twee anderen aangehouden voor verhandelen COVID-19- vaccinatiebewijzen

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

De afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft drie personen aangehouden voor het handel drijven met COVID-19- vaccinatiebewijzen. Het gaat om het drietal de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en verpleegkundige Jean Pierre D. (28). Dit drietal wordt ervan verdacht tegen betaling COVID-19-vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan personen die niet gevaccineerd zijn.

Na verkregen informatie dat enkele personen handel drijven met COVID-19- vaccinatiebewijzen, hebben de politie en verschillende inlichtingendiensten na gedegen voorbereiding drie verdachten op 24 juli aangehouden.

Geronseld
Witish B. en Wiradj B. ontvingen hiervoor geldbedragen van 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden door Witish en Wiradj nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld. De twee ronselaars hielden de mensen die niet gevaccineerd wensen te worden voor, dat zij tegen betaling van een bedrag in euro’s aan een vaccinatiebewijs konden komen. Na betaling van het gevraagde bedrag werden deze mensen naar het drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid. Op die locatie doorliepen zij het intakegesprek normaal.

Coronaprik niet toegediend
Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Jean Pierre. Daarbij deed hij alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot de medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het COVID-19-vaccinatiebewijs.

Het gemengde politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten. Een geïnd bedrag van 150 euro werd op hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna werd de prikpunt te Sana Budaya aangedaan en de verpleegkundige Jean Pierre in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie