• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verlies voor Cyarah Kensmil en Dancell Leter

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — De college basketbalteams van Cyarah Kensmil en Dancell Leter zitten een dip. Beide Surinaamse spelers stapten zaterdag als verliezer van het veld. Voor de University of Arkansas at Monticello was de nederlaag tegen Oklahoma Baptist University (58-67) de vierde opeenvolgende. Utah Tech University incasseerde tegen Abilene Christian University (76-81) het zevende verlies in acht duels.

In Moody Coliseum in Abilene, Texas speelde Leter 21 minuten. Hij maakte zijn enige three-pointer, scoorde één van de twee veldbaskets en benutte twee van de vier vrije worpen. Zijn enige three-pointer was niet alleen een shotclock buzzer beater, maar door de

bonus vrije worp te maken, had hij een four-point play, waarmee hij de score op 32-32 bracht met 3:16 in de eerste helft. De Surinamer eindigde met zeven punten, zes rebounds, drie assists, twee steals en één block. Hij had verder twee turnovers en maakte vijf fouten.

Trailblazers vielen terug naar een 10-12 record, inclusief 2-7 in de Western Athletic Conference. Utah Tech University, die in de eigen Burns Arena in Saint George zeven van de negen thuiswestrijden won, krijgt donderdag Utah Valley University (17-6) op bezoek. Op 31 december had de tegenstander in de eigen UCCU Center in Orem, Utah met 71-60 gewonnen. Leter was in dat duel goed voor acht punten, vijf rebounds, één turnover en twee fouten in 26 minuten.

Cyarah Kensmil

In Nowble Complex in Shawnee, Oklahoma miste Kensmil al haar zes schoten. Ze benutte wel haar beide vrije worpen en eindigde met twee punten in zeventien minuten als basisspeelster. De Surinaamse had verder vier rebounds en beging vier persoonlijke fouten. UAM heeft een 7-12 winst-/verliesstaat, inclusief 4-9 in de Great American Conference.

Donderdag volgt in de eigen Steelman Fieldhouse de thuiswedstrijd tegen Northwestern Oklahoma State University (8-9). Op 7 januari won de tegenstander in Alva, Oklahoma met 59-52. Kensmil was toen goed voor zes punten, vier rebounds en twee fouten in achttien minuten.

| de ware tijd | Door: Redactie