• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verkoold slachtoffer was eerder negatief in het nieuws

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie

De naam van de toen 33-jarige Rohitas Sital dook al in 2015 op in de Surinaamse media. Zes jaar later wordt hij genoemd als een van de slachtoffers wiens lichaam zondagochtend verkoold is aangetroffen in een voertuig van het merk Ford Ranger aan de Noordpolderdam.

Sital, 39, is samen met twee andere jongemannen vermoedelijk levend verbrand. Een van de verkoolde lichamen bevond zich op de voorste zit en de twee anderen in de laadbak. De handen en voeten van de verkoolde lijken waren vastgebonden. Het Korps Politie (KPS) heeft maandag melding gemaakt van het voorval, maar had toen de namen van de slachtoffers nog niet vrijgegeven.

Een zin uit een maandag uitgegeven persbericht van de politie: "Het is verwachtbaar dat de juiste namen van de slachtoffers en andere bijzonderheden met betrekking tot deze zaak zeer binnenkort door de politie zullen worden prijsgegeven." In een vandaag uitgegeven persbericht meldt het KPS, dat de drie lichamen zijn geïdentificeerd als Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). De lichamen zijn na overleg met het Openbaar ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Uit rechtbankverslagen van 2015 en 2016 blijkt dat Sital werd verdacht van het plegen van een beroving met Meriba R. Rechter Rewita Chatterpal oordeelde toen dat S., die ondernemer is, geen link heeft met de zaak van Meriba. Bij de ondernemer werden er wel wapens aangetroffen.

In hetzelfde jaar werden thuis op Zorg en Hoop bij S. een auto van de eerder beschoten rover Milton Tob gevonden. Toen werden er vuurwapens en een motorfiets in beslag genomen bij de ondernemer. Hij werd daarna in verzekering gesteld.

Chatterpal legde de man toen een voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar op en een geldboete van SRD 500 te vervangen met twee weken hechtenis. De ondernemer had bekend, dat hij de Vuurwapenwet had overtreden.

In november 2015 werd een ondernemer in Paramaribo-Noord beroofd. De roofoverval werd gepleegd door vijf mannen. Zij maakten toen gebruik van een pick-up van Meriba. Twee van de vijf overvallers werden bij achtervolging door de politie doodgeschoten.

Datum: | Bron: suriname herald | Door: Redactie