• vrijdag 02 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verkeersruzie tussen buschauffeur en bromfietser escaleert; beiden aangehouden

| waterkant | Door: Redactie

Flinke commotie afgelopen dinsdagmiddag aan de Coesewijnestraat in Suriname. De bestuurder van een lijnbus raakte in een fikse woordenwisseling met een bromfietser. Dit nadat de bromfietser op bovengenoemde straat vlak voor de bus reed en de chauffeur hem daarover aansprak.

Ter hoogte van het verkeerslicht stapte de bromfietser af om verhaal te halen bij de buschauffeur. Het bleef echter niet bij woorden want al snel escaleerde de situatie, waarbij de man de buschauffeur een flinke duw gaf. Dit is ook gefilmd door een passagier.

Daarna liep het al snel uit de hand. De buschauffeur pakte een houwer en hakte in op

de bromfiets. De bromfietser sloeg op zijn beurt een ruit van de bus aan diggelen. Passagiers sprongen daarna in paniek uit de bus. Ook de bromfietser liep letsel op.

Toen de buschauffeur vervolgens in zijn bus stapte om weg te rijden werd zijn voertuig door de bromfietser bekogeld met een steen. Blijkbaar sloegen de stoppen door bij de chauffeur want hij keerde zijn bus en reed met een behoorlijke snelheid af op de bromfiets die op het wegdek lag.

De bromfiets werd een flink eind verder meegesleurd door de bus en was totaal vernield. Beelden van deze actie van de chauffeur gingen rond op social media en hebben tot flinke verontwaardiging geleid.

De politie van Flora wist uiteindelijk beide partijen aan te houden en naar het politiebureau over te brengen voor verhoor. De redactie verneemt dat de zaak tot slot door partijen is beslecht waarna ze zijn heengezonden.

| waterkant | Door: Redactie