• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verkeerslessen nu digitaal

| de ware tijd | Door: Redactie

Verkeerslessen nu digitaal

08/05/2022 15:26 - Van onze redactie

Een leerkracht kijkt toe terwijl leerlingen oversteken met behulp van verkeersbrigadiertjes. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - De verkeerslessen aan leerlingen van de vijfde klas van de lagere school worden hervat. Na twee jaar te hebben stilgelgen vanwege Covid-19, zullen ze voortaan digitaal worden verzorgd. In totaal zijn er elf films gemaakt. "Ze vangen de lessen enigszins op", zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

De digitale lessen zijn ontworpen door de afdeling verkeer van het Korps Politie Suriname, die daartoe kon overgaan na financiële inbreng van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Amoksi heeft het lessenpakket intussen overhandigd aan Daniëla Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Door de Covid-19-pandemie kwam, los van de verkeerslessen, ook het project verkeersbrigadiertjes weg te vallen. Het digitale projces is zodanig opgezet dat de lessen klassikaal, buiten de klas en voor groepsactiviteiten kunnen worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om leerlingen van de vijfde klas leergierig te maken en te prikkelen tot het stellen van vragen.

Het is de bedoeling dat de video's ook tijdens de uitzending van de School TV worden gebruikt. "Leerlingen en leerkrachten zullen via de website en het YouTube-kanaal van OWC toegang hebben tot de lessen", garandeert Rosario. Volwassenen worden aangeraden hun kennis van het verkeer middels deze filmpjes op te frissen.

Amoksi zegt dat er nog andere projecten lopen, die worden ondersteund door de IDB. Eén daarvan gaat om huiselijk geweld. Een ander handelt over het verkeer, waarbij ook het ministerie van Openbare Werken zal worden betrokken.

  Tweet  Gerelateerde artikelenPlatform studentenbegeleiding operationeel'Onderwijs mag niet ten ondergaan door Covid-19'COLUMN: Waarom?Gemiddeld 70 procent opkomst op middelbare scholen'Geen reden tot sluiten scholen' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie