• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verdachten steken student in halsstreek en rug wegens verklappen over spijbelen

| waterkant | Door: Redactie

Een student is afgelopen donderdag na school aan de Pandit Paltan Tewarieweg in Suriname, door vier anderen aangevallen en gestoken aan zijn halsstreek en rug. Dit omdat de verdachten vonden dat het slachtoffer aan de directeur van een middelbare school zou hebben verklapt, dat de studenten tijdens de vrije lesuren wegglippen om alcohol te gebruiken.

Nadat dit bekend was trof de directie maatregelen tegen alle studenten. Dit viel niet in goede aarde bij de studenten, die zich hieraan schuldig maakten. Zij hebben op hun beurt studenten van een andere middelbare school benaderd om rekenschap te vragen aan de ‘verklikker’.

De gebroeders Rinesh R.(18) en Previen R.(21) gingen samen met Dewnarain R.(19) en Sheniel D. (18) in de nabije omgeving van de school, waar het slachtoffer op school zit. Zij hebben hem opgewacht. Bij het zien van het slachtoffer hebben ze hem omsingeld, aangevallen en bewerkt met een scherp voorwerp.

Na de daad verlieten de verdachten de plaats. Het slachtoffer stapte naar de politie en deed aangifte tegen hen. Hij werd met een visum verwezen naar de Spoedeisende Hulp. Na goed speurwerk van de politie van Livorno is het viertal zaterdag opgespoord en aangehouden.

Zij werden voorgeleid bij een hulpofficier, die na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie alle vier verdachten in verzekering stelde.

Het komt de laatste tijd vaak voor dat schoolgaanden gewapend naar school gaan en hun medescholieren daarmee aanvallen zegt de Surinaamse politie. Ze doet een beroep op alle ouders om de schooltassen van hun kinderen vaker te controleren.

| waterkant | Door: Redactie