• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verdachte die twee dagen in vrijheid was gesteld, weer aangehouden voor diefstal

| suriname herald | Door: Redactie

De 22-jarige verdachte Veraino L. is op 2 januari door een getuige van een beroving aan de Indira Gandhiweg staande gehouden. Hierna werd hij aan de politie van het bureau Latour overgedragen. Veraino zag kans om op die dag een tas van een vrouw, die op de kruising van de Nieuwweergevondenweg en de Coesewijnestraat op een bus stond te wachten, met geweld weg te nemen.

Na de daad rende de verdachte weg in de richting van de Indira Gandhiweg met de tas inhoudende een geldbedrag in Surinaamse dollars, een werkuniform, een pinpas, een identiteitskaart en een bak met eten. De getuige die op dat moment in zijn auto voorbijreed en het gebeurde zag, zette de achtervolging in. Het lukte hem Veraino staande te houden.

De verdachte zag kans om tijdens zijn vlucht de tas in een goot weg te gooien. Op zijn aanwijzing werd de tas in de goot teruggevonden. Het geldbedrag bleek te zijn verdwenen, maar de andere goederen zijn terecht en afgestaan aan de rechtmatige eigenares. Zowel de benadeelde als de omstander herkenden de verdachte positief.

Het onderzoek wees verder uit dat de verdachte eerder door de rechter veroordeeld was voor diefstal middels geweldpleging en op oudejaarsdag in vrijheid was gesteld. De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Veraino weer achter slot en grendel gezet.

| suriname herald | Door: Redactie