• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verbindingslied ‘Wi Na Sranan’ haalt eerste plaats bij Radio 10

| de ware tijd | Door: Redactie

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Het verbindingslied ‘Wi Na Sranan’ heeft de eerste plaats gehaald in de Magic 10, de hitlijst van Radio 10. “Ik heb er niet aan gedacht. Voor ons was het allerbelangrijkste dat zo veel mogelijk Surinamers dit lied en de boodschap daarin te horen krijgen, maar ik ben ontzettend blij met deze notering. Het is een verdienste van ons allen en de bevolking van Suriname”, zegt Al Goodah, de producer, componist en tekstschrijver van ‘Wi Na Sranan’.

De officiële videoclip van het lied is donderdag gelanceerd tijdens een speciale ‘In the Spotlight’-editie op de STVS. “Het leek ons een

mooi moment, in het kader van Srefidensi, om rond deze periode het lied te lanceren. Srefidensi heeft enorme raakvlakken met dit project; je als land en bevolking losmaken van het juk van kolonialisme, betekent dus dat je zelfstandig, maar wel in eenheid en saamhorigheid gaat werken aan de ontwikkeling van Suriname.”

“We kunnen niet oneindig een ontwikkelingsland blijven. It’s now or never!”

Alle artiesten zijn naar zeggen van Al Goodah, artiestennaam van Carlo Goedhart, door deze uitdaging van verbinding zeer geïnspireerd geraakt en zijn heel erg in voor een follow-up. De stichting Wi Sranan Dren, die speciaal is opgericht voor het muzikale project, heeft serieuze plannen om artiesten en sporters in te zetten. Deze twee branches werken volgens de organisatie zeer verbindend in de samenleving en ook internationaal.

‘Wi na Sranan’, waar 26 artiesten van Suriname en Nederland aan hebben meegewerkt, werd op 22 oktober op De Pier van Hotel Torarica aan de artiesten en de pers gepresenteerd. Al Goodah hoopt met de song de totale gemeenschap te stimuleren om nu samen de handen in één te slaan voor een positieve ontwikkeling van Suriname, waar eenieder baat aan zal hebben. “We kunnen niet oneindig een ontwikkelingsland blijven. It’s now or never!“

| de ware tijd | Door: Redactie