• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Venters: 'Open de markten en geef ons steun'

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Venters: 'Open de markten en geef ons steun'

21/04/2021 16:32 - Van onze redactie

De marktventers hebben dinsdag een petitie aangeboden aan vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: Directoraat Volkscommunicatie  

PARAMARIBO - Marktventers hebben ten einde raad hun toevlucht gezocht bij vicepresident Ronnie Brunswijk. Hun voornaamste verzoeken zijn om in aanmerking te komen voor Covid-19-steun, maar ook dat de markten wederom worden opengesteld, nadat die per 10 april werden gesloten.

Het kan er bij de marktventers niet in dat ondanks dat de markten langer dan acht maanden waren gesloten, zij niet zijn gecompenseerd. Brunswijk beloofde dat hij tijdens de vergadering van de raad van ministers de Covid-19-steun aan de marktventers gaat bespreken. Hij verzekerde hen dat ze niet zullen worden vergeten.

Volgens de Belangenorganisatie van de Centrale Markt Paramaribo en Markt Zuid (BOCMP) en de Handicraftmarket aan de Waterkant leven hun leden van dag op dag. "Daarom is het belangrijk voor hen om dagelijks hun waar aan te bieden, zodat zij kunnen voorzien in hun onderhoud", schrijft het Directoraat Volkscommunicatie van het kabinet van de vicepresident.

In de petitie die dinsdag is overhandigd aan Brunswijk geven de venters aan dat de drie markten in totaal meer dan 2.300 zelfstandige ondernemers herbergen. Hun vertegenwoordiging heeft moeite met het "plotseling" sluiten van de markt. Dat heeft geresulteerd in "grote verliezen".

Wat hen steekt is dat de Covid-19-maatregelen voor malls en handelszaken zijn aangepast na besprekingen van de Asfa en de VSB, die in de Sociaal-Economische Raad zitten, met de regering. De marktventers hebben geen vertegenwoordiging op dat niveau en hebben het gevoel dat hun belangen onvoldoende worden behartigd.

De marktventers kijken uit naar mogelijkheden om hun organisatie op te nemen in de Sociaal-Economische Raad (SER) en zo een klankbord te kunnen zijn voor de leden. De vicepresident gaat binnenkort met de BOCMP om de tafel om gezamenlijk te kijken naar een oplossing.

  Tweet  Gerelateerde artikelenROS-directeur Boejoekoe stelt marktventers gerust'Hit and run'-principe bij heropende overdekte marktenMarktventers niet eens met BOG-maatregel voor heropeningProtocollen 'overdekte' markten moeten op de schopWanhopige hosselaars Jodenbreestraat zoeken hulp bij Sampie Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie