• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VEERBOOT SURINAME-FRANS-GUYANA VAART WEER

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

De veerdienst tussen Suriname en Frans-Guyana is opengesteld voor personenverkeer. Dit heeft bijna ongemerkt plaatsgevonden. De regel is wel dat reizigers volledig gevaccineerd moeten zijn en een negatief PCR-test overleggen.

Dit, ondanks het buurland nog steeds kampt met een zware corona-epidemie. De autoriteiten aan zowel de Franse als de Surinaamse kant zijn zeer terughoudend met informatie.

Voor nu is de afspraak dat de doorstart van het goederen- en personenverkeer via de formele weg beperkt zal zijn en, naar omstandigheden, opgevoerd wordt met als uiteindelijk doel normalisatie. Op aanmeerplaats Albina worden reizigers gecontroleerd op de nodige bescheiden.

Het geleidelijk opstellen van de Franse grens betekent ook ‘import’ van valuta.

Intussen zijn ook terrassen opengesteld voor lokale en buitenlandse toeristen, echter ook gebonden aan zware veiligheidsregels waaronder een vaccinatiebewijs.  

Wat de westgrens betreft is er nog geen zich op wanneer die formeel zal worden opengesteld. De veerdienst ligt al maanden stil vanwege het besmettingsgevaar. Personen- en goederenverkeer via de informele routes vindt wel bijna ongestoord plaats. Via de backtrack en in het zuiden nabij de inheemse dorpen Apoera en Oreala gaan er dagelijks boten over de Corantijnrivier.

UNITEDNEWS

 

 

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie