• maandag 15 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Veel animo voor concert Suripop en Toppers in Nederland

| de ware tijd | Door: Redactie

door Steven Seedo

PARAMARIBO — Het Suripop- en Toppers-concert dat voor 9 december in Nederland staat gepland, lijkt op veel bezoekers te kunnen rekenen. De early bird-kaarten zijn al bijna uitverkocht. “Het is heel fijn om te weten dat er al zoveel mensen uitkijken naar het evenement”, reageert producent Frans ‘Chuck D’ Pinas. “Ook vanuit de artiesten merken we enthousiasme, maar de organisatie kan niet iedereen accommoderen”, vult hij aan.

Powl Ameerali, Bryan Muntslag, Benjamin Fayah, Naomi Sastra, Edje Rust, Sister Patty, Johan Man, Eddy Assan, Silvy Singoredjo, Dennis ‘Dagga’ Tiendari, Franky Misiedjan en Errol ‘Ero’ Burger zijn enkele van de artiesten die zullen optreden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door twee grote muziekformaties: het bekende SuriToppers-orkest onder leiding van Ernesto van Dal en Bigi Poku Topper, het bigband-orkest Sabroso van Satish Bindraban. De mc van de avond is ‘mister Hit’ Henk van Vliet.

“Het wordt een fantastische Surinaamse avond vol nostalgie en heerlijke Surinaamse muziek”

De show die wordt georganiseerd door Extravaganza Events vindt plaats in het kader van veertig jaar Suripop-componistenfestival. Op de avond wordt hulde gebracht aan diverse artiesten voor hun bijdrage aan de Surinaamse muziekwereld. Een deel van de opbrengst gaat naar de slachtoffers van de watersnoodramp in district Brokopondo. “Het wordt een fantastische Surinaamse avond vol nostalgie en heerlijke Surinaamse muziek op één van de beste locaties, de concertzaal AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall, … red.)”, besluit Pinas.

| de ware tijd | Door: Redactie