• maandag 21 June 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VAN DIJK SILOS ZORGT VOOR OPSCHUDDING MET VOICE NOTE EN BIEDT EXCUSES

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Een voice-note van de bekende jurist en voormalig minister van Justitie, Jennifer van Dijk-Silos, heeft gisteren voor veel opschudding gezorgd. Als een lopend vuurtje stuurden mensen de voor een privé app bestemde geluidopnamen door, die voor een virale aardschok zorgde. 

In de voice-note bespreekt van Dijk Silos de zaak van minister Diana Pokie over de al dan niet door haar getekende stukken “voor tientallen duizenden hectare grond”. Dit zou niet in goede aarde zijn gevallen bij de broer van de vice president, Leo Brunswijk. 60 hectare grond zou op 21 januari via  toewijzingsbeschikking zijn  toegewezen, ook is op de zelfde datum de bestemmingswijziging van een terrein van ongeveer 237 hectare dat al was uitgegeven aan een stichting van Brunswijk geaccordeerd.

In de voice noot wordt ondermeer Stichting A Marron Kompas besproken. De stichting spreekt van een verwerpelijk bericht in een verklaring en is verbaasd over hetgeen gezegd is omdat de stichting en de voorzitter in een kwaad daglicht worden geplaatst door de uitspraken, waarbij wordt gezegd dat de stichting en  voorzitter Leo Brunswijk door middel van  valse beschuldigingen het gemunt hebben op minister Diana Pokie.

Leo Brunswijk heeft  recentelijk in het programma M’Mantin Taki  ontkent een concessie te hebben aangevraagd. Hij zei niets te maken te hebben met de stichting Ronnie Brunswijk en dat men erop uit is om via hem de ABOP te breken.

Onduidelijk

Waarom Pokie het veld moet ruimen bij het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer is tot nu toe voor iedereen onduidelijk. Vanuit de samenleving leeft de overtuiging dat Pokie opdrachten van de VP niet heeft willen uitvoeren. Maar dit ontkent de VP op zijn beurt. In een bekend medium liet hij vrijdag weten de aanvraag in 2014 gedaan te hebben waarbij het gehele proces is doorlopen en de bereidverklaring is ontvangen maar niet de formele beschikking. 

De VP laat weten minister Pokie geen terrein gevraagd te hebben of opdracht heeft gegeven om te teken. Toch is minister Pokie met verplicht verlof gestuurd en thuis gezet.

Van Dijk Silos zei in haar controversiële voice note de petitie getekend te hebben ter ondersteuning van Pokie omdat zij wel vindt dat minister Pokie correct heeft gehandeld in deze.

De petitie is bedoelt om de president ertoe te bewegen om Pokie te behouden voor de regering. “Chan heeft Pokie eigenlijk laten vallen als een baksteen, terwijl hij beloofd had om haar te beschermen”. Zij hoopt op een paar duizend handtekeningen. In het voice bericht maakt van Dijk Silos zich ook zorgen over de objectiviteit van het onderzoek. “Hoe ga je iemand die op de nominatie staat om minister te worden dit laten onderzoeken?” vraagt de ervaren jurist. Zij stelt vraagtekens in het bericht ten aanzien van de integriteit van de onderzoekers, maar nadat de inhoud viraal ging bood van Dijk Silos voor de privé bestemde voice-note haar excuses aan.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie