• donderdag 22 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Van der San verliest kort geding tegen OW

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Van der San verliest kort geding tegen OW 26/02/2021 22:16 - Van onze redactie De kortgedingrechter heeft de vordering van Eugène van der San afgewezen.  

PARAMARIBO - Eugène van der San heeft het kort geding dat hij in oktober 2020 aanspande tegen het ministerie van Openbare Werken verloren. Dat heeft het departement vrijdag via de Communicatiedienst Suriname (CDS) laten weten. Van der San, voormalig directeur op het kabinet van de president, zei op 17 oktober tegen de Ware Tijd dat hij een kort geding tegen OW en een ondernemer had aangespannen.

Hij stapte naar de rechter vanwege een gigantisch bouwsel op de hoek van de Anamoe- en Granietstraat dat tegenover zijn huis wordt opgezet. Voordat hij daartoe overging had hij minister Riad Nurmohamed een brief geschreven waarin hij aandrong op stopzetting van de bouwwerkzaamheden. Op zijn schrijven kreeg hij geen reactie. Van der San voerde aan dat de bouwvergunning niet conform de regels was verstrekt.

Ook is de omgeving woongebied en was het niet de bedoeling dat er gigantische bedrijven zouden worden opgezet. OW liet vrijdag via de CDS weten dat rechter in kortgeding onlangs de vordering van Van der San heeft afgewezen. "De procesgemachtigde van de staat Suriname heeft gemotiveerd aangegeven dat de bouwvergunning op een juiste en correcte wijze, volgens de vastgestelde procedures en wettelijke voorschriften, is afgegeven", aldus het ministerie.  

 

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie