• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VACCINATIEPROGRAMMA COVID-19 START OP 25 FEBRUARI

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Alles is in kannen en kruiken om in de loop van de week van start te gaan met de eerste fase van een landelijk vaccinatieprogramma.

Suriname heeft ruim 900.000 doses van het coronavaccin nodig voor dit programma. Momenteel zijn er 51.000 doses beschikbaar: 1000 die via Barbados aan Suriname is geschonken door India en 50.000 doses die rechtstreeks zijn opgestuurd. Dit betekent dat in de fase alvast iets meer dan 25.000 mensen gevaccineerd kunnen worden.

Gezondheidswerkers komen als eerst in aanmerking voor een vaccinatie.

Die zijn intussen schriftelijk op de hoogte gesteld dat zij vallen onder de prioriteitsgroep en zich moeten voorbereiden op de campagne.

Het was aanvankelijk de bedoeling om op 22 februari starten met de campagne, maar vanwege een overmachtssituatie is dit verschoven naar donderdag 25 februari. “We willen een kick-off doen, en daarna verloopt het plan verder zoals het is opgezet.

De locatie is Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De exacte locatie wordt nog bekendgemaakt. Daar zullen de vaccinaties worden toegediend. De nodige randvoorwaarden, de medische back-up, maar ook alle intake en het heel proces eromheen”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De vaccinatieprogramma’s zijn wereldwijd goed op gang gekomen. Intussen zijn meer dan 200 miljoen mensen gevaccineerd tegen Covid-19. De Verenigde Staten, Israël, Brazilië, China, India en Rusland zijn hierbij leidend.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie