• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

United morst opnieuw punten ondanks wondergoal

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie

Voor de derde keer in drie weken tijd heeft Manchester United punten gemorst in de titelstrijd. Ook West Bromwich Albion hield de topclub op een gelijkspel: 1-1.

Bij de Red Devils kwam Donny van de Beek kort voor tijd als invaller binnen de ploeg, maar het was zijn grote concurrent die andermaal de show stal. Zal de kwelling voor Donny van de Beek met de week ietsje erger worden? Ongetwijfeld neemt hij met een dubbel gevoel wekelijks plaats op de bank, kijkend naar de spectaculaire verrichtingen van zijn grote concurrent. Sterspeler Bruno Fernandes gaf op bezoek tegen West Bromwich Albion in ieder geval geen reden aan Ole Gunnar Solskjaer om Van de Beek in de basis te zetten.

Op aangeven van linksback Luke Shaw volleerde de Portugees de bal namelijk subliem tegen de touwen. Daarmee trok Fernandes een minuut voor het rustsignaal de stand gelijk. Kort na het eerste fluitsignaal opende West Brom de score. Mbaye Diagne kopte de bal fraai achter David de Gea. West Brom kreeg ook later in de wedstrijd nog kansen op een gigantische stunt, maar deed zichzelf in de afronding tekort. De grootste kans was op de valreep nog voor United. Harry Maguire kopte echter op de paal.

Hoewel United het overgrote deel van het balbezit had, kon ook de topclub echter niet tot scoren komen. Daar kon Donny van de Beek geen verandering in brengen. De middenvelder van het Nederlands elftal kwam tien minuten voor tijd binnen de lijnen voor Fred. Hij kon het derde gelijkspel in ruim drie weken niet voorkomen. Daardoor zag het de achterstand op koploper en stadsgenoot Manchester City oplopen tot zeven punten, terwijl de ploeg van Pep Guardiola ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld heeft. Aan de landstitel zal daarom in het rode gedeelte van Manchester United voorlopig even niet worden gedacht.

Ook West Brom schoot weinig op met de remise. De promovendus blijft steken op de negentiende plaats met dertien punten. De veilige haven is ver weg. Nummer zeventien Newcastle United pakte namelijk 25 punten.

Datum: | Bron: SME Sport | Door: Redactie