• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Uitgebrand 'drugsvliegtuig’ gevonden in Guyana

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie

Een uitgebrand vliegtuig, dat vermoedelijk gebruikt is bij het uitvoeren van illegale activiteiten, werd gevonden in Bisaruni Area, Kwakwani in regio 10, in Guyana. Deze mededeling deed de Customs Anti Narcotics Unit (CANU) vandaag. Er is geen illegale lading ontdekt. "Er is een onderzoek gestart naar het afgebrande vliegtuig en om de piloot te lokaliseren," verklaarde CANU in een persbericht. De eenheid liet weten dat er de laatste tijd verschillende inbeslagnames van cocaïne zijn geweest tussen Guyana en Suriname als gevolg van nauwere collaboratie en samenwerking.

Er werd gisteren om 20:15 uur een melding ontvangen, dat een vliegtuig rond de Bissaruni-route (12 mijl ten oosten van Kwakwani) cirkelde. Het vliegtuig landde vervolgens en werd volledig uitgebrand aangetroffen, laat het Guyanese ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Onderzoek toonde aan dat het om een uitgebrande Cessna 206 ging, welke gevonden is in het Bissaruni-pad. Er zijn in het vliegtuig geen illegale drugs en verbrande lichamen aangetroffen. Dit suggereert dat het om een opzettelijke landing en verbranding van bewijs gaat. De inzittenden zijn mogelijk nog steeds in het gebied.

Boven Zuid-Guyana werd er gisteren een ander vliegtuig gesignaleerd. Er werden pogingen gewaagd om het vliegtuig tot stilstand te krijgen. Echter slaagde het vliegtuig erin te landen in Kaaimangrasie. Het Guyanese medium, Stabroek News, meldt dat de Surinaamse politie werd gealarmeerd. De politie heeft ter plekke meer dan 400 kilo cocaïne in beslag genomen. Vorige maand onderschepten de Guyanese autoriteiten een vliegtuig met 450 kilo cocaïne in de buurt van het inheemse dorp Orealla. De twee inzittenden van het vliegtuig beweerden op weg te zijn naar Suriname om een lading magnesium af te leveren. De lading bleek echter gevuld te zijn met cocaïne.

Datum: | Bron: Suriname Herald | Door: Redactie